ΕΛΛ Καλώς ήρθατε στο toFournaki.gr!
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τηλ παραγγελίες (09:00-17:00)
210 97 53 162

  • ITEM_NAME

    ITEM_PRICE / κιλό
  • Γεμιστά με Quinoa (Κινόα)
    • Articles_show_quinoa-stuffed-peppers-5-10-750x560

    Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 11:16:02

    Η εναλλακτική επιλογή..

    ΥΛΙΚΑ:

    350gr. βρασμένο Κινόα (Quinoa)

    4 πολύχρωμες πιπεριές

    2 κλωνάρια πράσα

    2 λιαστές ντομάτες

    1 κ. γλυκού πάπρικα

    1/2 φλ. κουκουνάρι

    αλάτι & πιπέρι

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1 Ξεπλένετε το κινόα με άφθονο τρεχούμενο νερό αφού το έχουμε μουλιάσει για μερικές ώρες.

    2 Βράζετε 350gr. κινόα σε 700ml νερού για 15 λεπτά.

    3 Κατεβάζετε από την φωτιά και αφού κρυώσει 1-2 λεπτά το σκεπάζετε με μία βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να φουσκώσει.

    4 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

    5 Μουλιάζετε τις λιαστές ντομάτες σε νερό για να μαλακώσουν.

    6 Κόβετε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε τα σπόρια.

    7 Αφήνετε στην άκρη τα μισά (για να γεμιστούν αργότερα) και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα.

    8 Πλένετε καλά τα πράσα και τα ψιλοκόβετε.

    9 Κόβετε σε λεπτά κομματάκια και τις λιαστές ντομάτες.

    10 Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα πράσα,  και τις λιαστές ντομάτες για 3’ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    11 Ανακατεύετε σε μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά για τη γέμιση μαζί με το κινόα.

    12 Τοποθετείτε τα 4 μισά κομμάτια πιπεριές σε ταψάκι.

    13 Γεμίζετε με κουτάλι τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.