Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 17:02:46
Διασκεδάστε τον ουρανίσκο σας..
ΥΛΙΚΑ:
8 ολόκληρα μπούτια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
130gr. πράσινες ελιές
300gr. δαμάσκηνα απύρηνα, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φύλλα δάφνης
1/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού κόκκινο ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
μισό φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 μικρό ματσάκι κόλιαντρο ή μαϊντανό
1/3 του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ, καβουρντισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινήστε αυτή τη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ.
1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, τις ελιές, τα δαμάσκηνα, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
2 Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη ρίγανη. Νοστιμέψτε το με το φρεσκοκομμένο πιπέρι και το αλάτι.
3 Χύστε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο και φροντίστε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας να πάει σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
4 Σκεπάστε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.
5 Μία ώρα πριν το ψήσιμο βγάλτε το μπολ με το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Ταυτόχρονα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
6 Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε το κοτόπουλο σε μια στρώση. Περιχύστε με τη μαρινάδα, πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και προσθέστε το λευκό κρασί.
7 Ψήστε το φαγητό για 1 με 1 ½ ώρα, αλείφοντας και γυρίζοντας το κοτόπουλο ανά 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρέας.
8 Πασπαλίστε με το κόλιαντρο και το αμύγδαλο και σερβίρετε.