ΕΛΛ Καλώς ήρθατε στο toFournaki.gr!
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τηλ παραγγελίες (09:00-17:00)
210 97 53 162

  • ITEM_NAME

    ITEM_PRICE / κιλό
  • Καραμελωμένο κοτόπουλο με ελιές και δαμάσκηνα
    • Articles_show_chook-3-550x412
    • Articles_show_chook

    Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 17:02:46

    Διασκεδάστε τον ουρανίσκο σας..

    ΥΛΙΚΑ:

    8 ολόκληρα μπούτια από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής

    130gr. πράσινες ελιές

    300gr. δαμάσκηνα απύρηνα, ψιλοκομμένα

    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    4 φύλλα δάφνης

    1/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    1/3 του φλιτζανιού κόκκινο ξίδι

    1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

    θαλασσινό αλάτι

    φρεσκοκομμένο πιπέρι

    2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη

    μισό φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

    1 μικρό ματσάκι κόλιαντρο ή μαϊντανό

    1/3 του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ, καβουρντισμένο

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Ξεκινήστε αυτή τη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ.

    1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, τις ελιές, τα δαμάσκηνα, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.

    2 Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη ρίγανη. Νοστιμέψτε το με το φρεσκοκομμένο πιπέρι και το αλάτι.

    3 Χύστε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο και φροντίστε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας να πάει σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.

    4 Σκεπάστε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.

    5 Μία ώρα πριν το ψήσιμο βγάλτε το μπολ με το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Ταυτόχρονα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    6 Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε το κοτόπουλο σε μια στρώση. Περιχύστε με τη μαρινάδα, πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και προσθέστε το λευκό κρασί.

    7 Ψήστε το φαγητό για 1 με 1 ½ ώρα, αλείφοντας και γυρίζοντας το κοτόπουλο ανά 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρέας.

    8 Πασπαλίστε με το κόλιαντρο και το αμύγδαλο και σερβίρετε.