Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 15:41:05
Απλή και ιδιαίτερη..
ΥΛΙΚΑ:
1 πράσινη σαλάτα
μισό ματσάκι ρόκα
1 μήλο (κατά προτίμηση ξινόμηλο)
50gr. κουκουνάρι
50gr. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο, ψημένο, ανάλατο
παρμεζάνα
ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξίδι με γεύση μέλι, αλάτι ροζ ιμαλαΐων ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη σαλάτα. Ομοίως, τη ρόκα.
2 Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες.
3 Κόβουμε την παρμεζάνα σε λεπτές διάφανες φέτες.
4 Σε ένα βαζάκι αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το αλάτι.
5 Παίρνουμε μια μεγάλη ρηχή πιατέλα. Στρώνουμε την πράσινη σαλάτα και τη ρόκα. Προσθέτουμε το μήλο και τους ξηρούς καρπούς. Απλώνουμε πανω στη σαλάτα μας την παρμεζάνα και περιχύνουμε με την σως βαλσάμικου.
TIP: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα μαυροσούσαμο κρουτόν και να απολαύσετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!