ΕΛΛ Καλώς ήρθατε στο toFournaki.gr!
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τηλ παραγγελίες (09:00-17:00)
210 97 53 162

  • ITEM_NAME

    ITEM_PRICE / κιλό
  • Τάρτα με Κινόα και Τυρί Σαν Μιχάλη
    • Articles_show______-__-____-___-_____-700x357

    Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 16:09:55

    Αν η κινόα μέχρι τώρα ήταν στο μυαλό σου «σαλάτα» , ξέχασέ το!

    Ένα από τα πιο «δυνατά» χαρτιά των superfoods γεμάτη ευκολοχώνευτη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο,  μέταλλα και κυρίως χωρίς γλουτένη!

    Η κινόα απλά κερδίζει με διαφορά το στοίχημα του δημητριακού με υψηλή θρεπτική αξία οπότε χωρίς καμιά αμφιβολία εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες!

    Η παρακάτω συνταγή είναι αυτό που λέμε γρήγορα, εύκολα και απλά! Κράτησε την βασική συνταγή και έχεις ανά πάσα στιγμή βάση για να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου και να την απολαύσεις ως ομελέτα προσθέτοντας 1 αυγό επιπλέον, βάση για πίτσα μειώνοντας κατά ένα αυγό την αρχική συνταγή, ένα «σουφλέ» ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί ακόμη και ένα συνοδευτικό, αν έχεις δυσανεξία στην γλουτένη αφαίρεσε το baking powder απλά θα έχεις ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα και φυσικά χρησιμοποίησε υλικά που ξέρεις ότι δεν περιέχουν γλουτένη σαν γέμιση, όπως και να έχει σε 30 λεπτά θα απολαύσεις ένα υπέροχο σνακ!

    ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά

    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά

    ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 λεπτά

    ΥΛΙΚΑ:

    - 120gr. κινόα

    - 200gr. νερό χλιαρό

    - 2 κουταλιές ελαιόλαδο

    - 150gr. τυρί Σαν Μιχάλη ή παρμεζάνα

    - 200gr. τυρί κασέρι ή μοτσαρέλα

    - 2 μέτρια αυγά

    - 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

    - μερικά ντοματίνια

    - φύλλα βασιλικού

    - ρίγανη ή θυμάρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

     

    1. Βάζουμε την κινόα σε τρυπητό και την ξεπλένουμε με άφθονο, τρεχούμενο νερό.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την κινόα, το ελαιόλαδο και βράζουμε για 8 περίπου λεπτά μέχρι να "στεγνώσει" ή κινόα και να εξατμιστούν όλα της τα υγρά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

    2. Όσο αφήνουμε την κινόα να κρυώσει ψιλοκόβουμε το κασέρι και τρίβουμε το τυρί Σαν Μιχάλη.
    Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε την κινόα, τα 100gr. από το τυρί Σαν Μιχάλη, το baking powder και το σκόρδο πολτοποιημένο προαιρετικά. 

    3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα 26 εκατοστά και ψήνουμε για 4-5 λεπτά στους 180°C.
    Κατόπιν προσθέτουμε το κασέρι, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τα μυρωδικά.

    4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά!

    Πηγή: www.funkycook.gr