Scroll Top
Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00-17:00

Επικοινωνία

Αποστολές & Επιστροφές

Εξυπηρέτηση Πελατών

Τάρτα Moscato d’Asti με φραγκοστάφυλα

Related Post

Για μία φόρμα με στεφάνι που ανοίγει (διαμέτρου 18εκ.)

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη της τάρτας:
120γρ. κρύο βούτυρο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. ζάχαρη άχνη – αλάτι
1 πακετάκι βανιλέτα
1 αυγό (μέγεθος “Μ”)
50γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για την κρέμα:
1/2 λίτρο Moscato d’Asti (Ιταλικός ημιαφρώδης οίνος)
3 αυγά (μεγέθος “Μ”) – 1 κρόκος αυγού (μέγεθος “Μ”)
60γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά παχιά κρέμα γάλακτος
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Επιπλέον:
βούτυρο για τη φόρμα
αλεύρι για τον πάγκο εργασίας
ξηρά όσπρια για το προψήσιμο της τάρτας χωρίς τη γέμιση (π.χ. φακές ή φασόλια)
300γρ. κόκκινα και άσπρα φραγκοστάφυλα
10 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές λεπτή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 Για την ζύμη της τάρτας: Κόβετε το βούτυρο σε κύβους.Ανακατεύετε γρήγορα στο μίξερ με το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, 1 πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας.Προσθέτετε το αυγό, τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
2 Καλύπτετε τον πάτο της φόρμας με λαδόκολλα και βουτυρώνετε τα τοιχώματα.Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάνω στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας και στη συνέχεια τη βάζετε στη φόρμα, σηκώνοντας περιμετρικά τις άκρες της ζύμης κατά 3-4 εκ.Καλύπτετε  τη ζύμη με λαδόκολλα και της προσθέτετε βάρος , ρίχνοντας από πάνω τα όσπρια.Προψήνετε έτσι την τάρτα χωρίς τη γέμιση, στους 170°C (θερμός αέρας) για 10-12 λεπτά.

3 Σβήνετε το φούρνο.Βγάζετε τη ζύμη και αφαιρείτε τη λαδόκολλα με τα όσπρια.Ζεσταίνεται τη μαρμελάδα και την απλώνετε στη ζύμη.

4 Για την κρέμα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.Ανακατεύοντας, ζεσταίνετε το μίγμα περίπου στους 50°C (μέτρηση με θερμόμετρο ψητού), το σουρώνετε και το απλώνετε στη ζύμη της τάρτας.Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο,στους 110°C (θερμός αέρας) για 45-50 λεπτά.Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

5 Πλένετε τα φραγκοστάφυλα, τα αφήνετε να στραγγίξουν και βγάζετε τα κοτσάνια.Πλένετε τα φύλλα βασιλικού και τα στεγνώνετε καλά ταμπονάροντας με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.Χτυπάτε το βασιλικό με τη ζάχαρη στο γουδί.

6 Πασπαλίζετε τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο πάνω στην τάρτα και την καραμελιάζετε με ένα φλόγιστρο.Κόβετε την τάρτα σε κομμάτια με ένα οδοντωτό μαχαίρι και απλώνετε από πάνω τα φραγκοστάφυλα.Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τη ζάχαρη βασιλικού.

TIP:

Με την τάρτα ταιριάζουν πολύ και οι φράουλες με ξίδι βαλσάμικο.Βράζετε 100ml  ξίδι βαλσάμικο, 50γρ. ζάχαρη και 1 πακετάκι βανιλέτα, ώσπου το μίγμα να γίνει σαν σιρόπι, το αφήνετε να κρυώσει και ανακατεύετε σε αυτό 300γρ. ψιλοκομμένες φράουλες.

 

Add Comment

You must be logged in to post a comment.
Shopping Cart
Close
Καλάθι
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.